Malzemeler
Buğday unu: 1 Kg.
Karabiber: 1 tatlı kaşığı
Yumurta: 2 adet
Yumurta: 2 adet
Su: Aldığı kadar
Tuz: Yeteri kadar
Sarımsak: 4 diş
Yoğurt: 2 su bardağı
Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı
Tereyağı: 3 tatlı kaşığı

Yapılışı

1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur.
2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir.
3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 843
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:36
güzell olmuşşş eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 20.03.2008 19:27
uffff bee benim en sevdigim yemek ah ah bir izine gitsemde yesem annemin ellerinden

paylasimin icin saol
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:55
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:48
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 28.05.2007 16:30
emegine saglik
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:09
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 26.03.2007 21:25
sagol