Kakaonun yararları saymakla bitmiyor
Kakao içmek, kalp rahatsızlığı, felç, kanser ve diyabet gibi hastalık risklerini yüzde 10 azaltıyor.

ABDnin Harvard Tıp Fakültesi tarafından Panamada yaşayan ve haftada her biri haftada 40 fincan kakao içen Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmada, kakaonun içinde bulunan etken maddelerden "epicatechin"in büyük bir hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı tespit edildi.

Araştırmayı yürüten Prof Norman Hollenberg, "Eğer bu gözlemler geleceği haber veriyorsa, yüzümüz kızarmadan bu bulguların tıp tarihinin en önemli gözlemleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz" diyerek, kakaonun içindeki etken madde epicatechinin Batının en kötü beş hastalığından dördünü ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Bilim adamları, bulgular üzerine çay, şarap ve çikolatanın da içinde bulunan bu etken madde üzerinde daha fazla inceleme yapmaya karar verdi.

Bilimcilerin tespitine göre, diğer Panama halkından daha uzun yaşayan ve ileriki yaşlarda bunama hastalığına da yakalanmayan Kuna kabilesinin çoğu bireyleri için kakao, doğumdan ölüme kadar tek içtikleri şey.

Hekimler ise, araştırma sonuçlarını ilginç bulduklarına işaret ederken, genler ve diğer yaşam tarzı faktörlerinin de hastalık riski ve yaşam süresi konusunda rol oynadığı, ayrıca kalbi korumak için yüksek miktarda kakao tüketilmesini önermediklerini belirtiyor.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1971
favori
like
share
ozlems_o Tarih: 14.03.2007 13:19
teşekkürler su perisi sevdiğim kakaoya daha çok yüklenicem demk ki
eskitoprak Tarih: 13.03.2007 12:20
cok severim