Pars Kiraz Operasyonu

Son güncelleme: 23.04.2008 19:52
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    Yapım Yılı: 2007
    Süre: ?
    Gösterim Tarihi:
    20-4-2007

    Oyuncular
    Mehmet Kurtuluş
    -- Atilla
    Nida Şafak
    -- Asena
    Selçuk Yöntem
    -- Kadir Zebari
    Murat Daltaban
    -- Haşhaşi
    Pelin Batu
    -- İnci
    Haluk Piyes
    -- Tayfun
    Uğur Polat
    -- Ertuğrul

    Yönetmen
    Osman Sınav

    Senarist
    Osman Sınav
    Aybars Bora Kahyaoğlu

    Yapımcı
    Osman Sınav

    Müzik
    Srdjan Kurpjel

    Görüntü Yönetmeni
    Torben Forsberg


    İstanbul'un en tanınmış Narkotik başkomiseri Ertuğrul, tehlikeli bir operasyonda büyük bir gizemle karşılaşır. Ancak Ertuğrul, uyuşturucu dünyasının karanlık labirentlerindeki bu sırrı çözmeye fırsat bulamadan, çocuklarının gözü önünde eşiyle birlikte öldürülür. Onların intikamını almaksa 15 yıl sonra amansız bir narkotikçi olarak yetişen "Pars" lakaplı oğlu Atilla'ya kalır.

    Atilla, sağ kolu Asena'yla birlikte gerçekleştirdiği büyük operasyonların birinde, uyuşturucu dünyasının en belalı isimlerinden Haşhaşi'nin ayağına basar. Ancak, siyasi güçlerin de desteğiyle Atilla kızağa alınır ve pasif bir göreve çekilerek, ortalığı karıştırmaması için bir kenara atılır.

    Bu yetmezmiş gibi ailesinden kalan tek kişiyi, kardeşi Tayfun'u da uyuşturucuya kurban veren Atilla, büyük bir bunalıma girer. Bir aile gibi kenetlenen Narkotik Teşkilatı'nın desteğiyle Atilla, kağıt üzerinde görünmese de harekete geçer ve geniş bir operasyon başlatır.

    Bu uzun ve zahmetli takipte Atilla'nın yolu, Hollanda'dan Yunanistan'a, Monaco'dan İstanbul'un en gizemli sokaklarına ve gençlerin gittikçe yükselen oranlarda bu zehirin pençesinde kaldığı okullara kadar uzanır.

    Babasının ve kardeşinin katillerini bulmak, okullara kadar uzanan uyuşturucu tezgahını dağıtmak için küllerinden tekrar doğan Atilla, önüne çıkan engelleri birer birer aşmaya kararlıdır. Kardeşinin okulunda çalışan İnci öğretmen ve Asena'dan yardım alarak, bir Pars kadar kararlı ve çevik harekete geçen genç Başkomiser, kendini bu iki kadın arasında kalan bir aşk üçgeni içinde bulur. Ne var ki onun işi, hayatındaki her şeyden önemlidir.

    Uyuşturucunun esrarlı tahtı, kurbanlarının üzerinde yükselir. Bu gerçeği yaşayarak öğrenen Pars, başka kurbanlar verilmemesi için hayatındaki her şeyi feda etmeye hazırdır
#13.03.2007 22:01 0 0 0
  • tesekkurler bilgiler icin sagol
#14.03.2007 12:28 0 0 0
  • teşekkürler son gül

    osman sınav filmleri güzel olur
#14.03.2007 12:35 0 0 0
  • noimage

    Türk televizyon tarihinin iddialı dizilerine imza atan Osman Sınav, Ekim ayının ortasında başlayacağı Pars isimli yeni filmini ilk kez Haftalık'a anlattı. "Diziler çoluk çocuğumuzu ne kadar etkisi altına alır", "Televizyonda izlediği bir sahneden sonra delikanlı, sokağa çıkıp da kendisine yüz vermeyen genç kızı kurşunlar mı" ya da "Sokaktaki şiddetle diziler ve sinema arasında ne kadar bağ vardır". Geçen yayın döneminde sık sık tartışıldı bu konular. Birçokları Kurtlar Vadisi, Acı Hayat gibi dizileri hedef gösterdi toplumdaki şiddet olaylarını tartışırken. Yapımcılar, TV yöneticileri, reklamverenler karşı karşıya getirildi. Adı geçen iki dizinin de arkasında Osman Sınav vardı. Sınav, çok da konuşmadı o dönem. Yeni yayın dönemi başlarken, kapısını çaldık; hem geçmişi temize çekelim, hem de yeni projelerini konuşalım istedik. Biraz öfkeliydi. Kendilerinin günah keçisi gösterildiğini sık sık vurguladı. "Şiddetin kaynağında TV dizileri yoktur" diye yineledi.



    Ama bize anlatmak istediği bir başka konu daha vardı. Pars isimli, 15 Ekim'de çekmeye başlayacağı yeni filmi... Diğer yandan romancı Elif Şafak'la birlikte senaryosunu yazdığı bir diğer filmine dair de küçük ayrıntılar verdi.


    Osman Sınav'ın Acı Hayat'tan sonra sesini çok da duymadık. Tahminimizce yeni projeleriniz var, değil mi?

    Evet, yeni bir film hazırlığındayız. 15 Ekim'de çekimlerine başlıyoruz. Şubat ortasında vizyona girecek. Bir polisiye film yapıyorum. Bunun oturduğu üç ayaktan biri polis, bir diğer ayağı uyuşturucu mafyası, bir diğer ayağı da okullarda uyuşturucu satışı.


    Bu konuyu seçmenizdeki sebep nedir?

    Geçen sene okullarda uyuşturucu konusu çok konuşuldu, çok yazıldı; günah keçileri yarattık.


    Günah keçileri sözüyle kimleri kastediyorsunuz?

    Siz de biliyorsunuz kimler olduğunu. Şiddeti özendirdiği iddia edilen bazı diziler hedef gösterildi. Şiddetin kaynakları vardır. Ben bu kaynaklardan birinin öyküsünü filme çekeceğim. Zaten uzun süredir bir polisiye yapmak istiyordum, geçen yıl liselerde çoğalan olaylar bu projeyi hızlandırmamı sağladı. Deli Yürek bir halk kahramanı hikayesiydi; ben bunu 4 yıl boyunca söyledim. Dadaloğlu, Köroğlu gibi ya da İngilizler'in Robin Hood'u gibi halk kahramanı geleneği vardır. Adaletin olmadığı yerde, halk, adalet talebini böyle bir kahramanla telafi etmeye çalışır. Arasından bir kahraman çıkarır. Ama Deli Yürek'e mafya dendi. Halk bunu doğru okudu, yalnızca entelektüeller böyle görmek istemedi. Sonra dedim ki; "Bakın ben size mafyayı anlatayım. Mafya böyle olmaz" dedim ve "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla Kurtlar Vadisi'ni çekmeye başladım. Onun üst başlığı neydi: "Türkiye'de milli gelirin yarısı, bizim adına Kurtlar Vadisi dediğimiz karanlık ve puslu bir vadiden geçiyor ve vergilendiriliyor. Bu, bu ülkede yaşayan her masum vatandaşa kesilmiş toplumsal bir haraçtır." Ve Kurtlar Vadisi'nden sonra kıyamet koptu, iyi de oldu.


    Sanki bir Osman Sınav üçlemesi gibi... Deli Yürek'te bir halk kahramanını anlattınız; yanlış anlaşıldı diyerek "gerçek mafya böyle olur" diye Kurtlar Vadisi'ni çektiniz. Şimdi biraz da "şiddetin kaynakları diziler değildir" i göstermek için bu filmi çekmeye koyuldunuz...


    Evet, bir bakıma bir üçleme olarak bakabiliriz. Bir de bugüne kadar bir polis kahraman üzerine bir çalışma yapmadım. Türkiye'de ciddi bir polisiye de yok. Evet, polisiye dizileri yapılıyor ama onlar bu anlamda polisiyeler değil. Bu ülkede ciddi anlamda uyuşturucu problemi var. Ben de çocuklarım için korkuyorum.


    Şiddete özendiren diziler olarak hep sizin de içinde yer aldığınız projeler gösterildi; Acı Hayat ve Kurtlar Vadisi. Bu film için mutlaka şu da yazılacaktır: Osman Sınav, okullarda uyuşturucuyla mücadele filmi çekerek günah çıkarmaya çalışıyor...

    Ne alakası var. Osman Sınav günah falan çıkarmıyor, tam aksine sorunun üzerine gidiyor. Ben sadece yapılması gerekeni yapıyorum. Ben bir yönetmenim, yapımcıyım. Toplumda ne görüyorsam onun üzerine gidiyorum.


    Bu filmin hazırlıkları ne kadar sürdü?

    Üç aydır ciddi bir şekilde araştırıyorum. İstanbul Emniyeti'nden Narkotik Şube'ye kadar birçok kurumun müdürü bize yardım etti. Gerçek anlamda bir narkotik üzerine polisiye film çekiyoruz. Uluslararası bağlantısından sokaktaki çetesine kadar bu sistem nasıl çalışıyor, hepsini araştırdık. Benim için bunun özel tarafı okullarda uyuşturucu meselesine bir fokus yapmak.


    Oyuncularınız belli oldu mu?

    Casting çalışmasına devam ediyoruz. Mehmet Kurtuluş, başrol oyuncularımızdan biri olacak. Erkek polis kahramanımızı canlandıracak. Bir kadın polis kahramanız ve bir de öğretmen kahramanımız olacak.


    Filmin adı Pars. Bunun öyküsünü anlatır mısınız?

    Pars, narkotik polisin amblemidir. Pars, karanlıkta bile görebilen, gözleri keskin, avına son derece sessiz yaklaşan, tek bir hamlede avını bitiren bir hayvandır. Bizim baş karakterimizde buna benziyor biraz. Daha fazla ayrıntı vermeyeyim.


    Elif Şafak'la bir film yazıyoruz...

    Elif Şafak'la birlikte bir senaryo yazıyoruz; ilk yazımı bitti. Bir aşk filmi olacak. Biraz sert bir aşk filmi... Ex ve seksten sonraki aşkı arayacağız. Romeo ve Juliet, Batı'nın aşk hikayelerinin en doruk noktasıdır; Leyla ile Mecnun da Doğu'nun. İkisinin de ortak noktaları kavuşamamaktır. İkisinin de hikayeleri birbirine çok benzemektedir. Çünkü aşk, insanları hangi dilden, hangi ırktan olursa olsun en ortak noktasıdır. Her insan aşk yaşar. Fakat şimdi modern dünyada sevgililer çok kolay kavuşuyor. Peki o zaman aşk yok mu oluyor? Yoo, hayır yok olmuyor. Bu film ancak bir yıl sonra çekmeye başlarız.


    Günah keçilerini kovalamak bizi kurtarır mı?

    Haşmet Babaoğlu'nun 2 Haziran 2006'da Vatan'da "Günah keçilerini kovalamak bizi kurtarır mı?" başlıklı yazısının tamamının altına imzamı atarım. Bakın o yazıda ne diyor; "Bugüne kadar yapılan ciddi bilimsel araştırmalar sokaktaki şiddetle sinema ve televizyondaki şiddet arasında doğrudan ve tetikleyici" bir bağın olmadığını ortaya koyuyor. Bu bir yana, "4 yaşındaki oğlum Kurtlar Vadisi ve Acı Hayat fanatiğiydi, o yüzden eline silahı alıp kardeşini vurdu" açıklamaları yapan ebeveynleri ciddiye almak ya saflıktır ya da kim bilir hangi maksatla popüler bir histerinin ateşine benzin dökmektir."
#24.04.2007 19:17 0 0 0
  • Filmi bugün izledim...

    Şiddetle gitmenizi tavsiye ediyorum...

    Mehmet Kurtuluş inanılmaz oynamış...

    Osman Sınav yine mükemmel iş çıkarmış...

    Mehmet Ali Alabora' nın MEMOLİ faciasından sonra Mehmet Kurtuluş oldukça doyurucu...

    emeği geçenlere tebrikler
#24.04.2007 19:19 0 0 0
  • IçerikLer FarkLı we GüzeL oLduqundan DoLayı Konuyu Ben BirLe$tirdim...

    BiLqiLer Için Te$ekkürLer Arkada$Lar...
#24.04.2007 19:27 0 0 0
  • teşekkürler FreddyKrueger

    hata bende önce bir araştırma yapmalıydım
#24.04.2007 19:41 0 0 0
  • e tabiki yapana bakalcaksin ben daha seyretmedim fakat tahmin edioy<rum ki süper dir
    bilgilendirme icin de tesekkürler
#02.05.2007 04:06 0 0 0
  • hALuk piyEs varSa izLenir ßu fiLm
#02.05.2007 21:49 0 0 0
  • osman sınav bu işi yapıyor
#10.05.2007 12:43 0 0 0
  • tskler usta
#13.05.2007 00:43 0 0 0
  • Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
#21.05.2007 18:56 0 0 0
  • cok tesekürler..
#24.05.2007 16:25 0 0 0
  • cok tsk ler
#30.05.2007 09:19 0 0 0
  • tsk ederim
#06.06.2007 23:23 0 0 0
  • sagol arkadas
#09.06.2007 20:40 0 0 0
  • tsk
#05.07.2007 00:09 0 0 0
  • merci
#05.07.2007 23:43 0 0 0
  • TSK
#06.07.2007 18:16 0 0 0