Malzemeler:

1 kg pirzola
1 kg brüksellahanası
10 küçük patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Marinat için:
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 defneyaprağı
1 tutam tuz, kekik
Hazırlanışı:
* Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin.

* Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin. Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın.

* Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:44
güzel tariflerin için teşekkürler
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:25
tarifin için teşekkürler canım