Sebzeli pirzola

Son güncelleme: 08.05.2007 14:44
  • Malzemeler:

    1 kg pirzola
    1 kg brüksellahanası
    10 küçük patates
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Marinat için:
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    2 soğan
    1 kahve fincanı üzüm sirkesi
    1 defneyaprağı
    1 tutam tuz, kekik
    Hazırlanışı:
    * Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin.

    * Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin. Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın.

    * Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
#14.03.2007 17:30 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler canım
#20.04.2007 13:25 0 0 0
  • güzel tariflerin için teşekkürler
#08.05.2007 14:44 0 0 0