Malzemeler:

250 gr ıspanak
300 gr haşlanmış nohut
300 gr haşlanmış aşurelik buğday
3 litre et suyu
1 su bardağı un
250 gr yoğurt
1 limonun suyu
1 çay kaşığı beyaz biber
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
100 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım demet taze soğan
Hazırlanışı:
* Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.
* Ispanak ve taze soğanları temizleyin. Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:47
teşekkürler ellerine sağlık
fakirbey Tarih: 26.07.2007 20:25
olsada yesek ya
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:25
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:38
Teşekkürler SU-PERISI
refik Tarih: 25.05.2007 15:45
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık