Malzemeler :
Üzeri için:

150 gr yaş kadayıf
Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
Tavuk göğsü için:

1 l. süt
1 su bardağı un
150 gr. margarin
10 kaşık toz şeker
Küçük bir parça damla sakızı

Hazırlanışı :
Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun.Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın.(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)

Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin.

Diğer yanda margarini bir tencerede eritin.Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.Topaklar kaybolana kadar karıştırın.Şekeri ekleyip 5-6 dk. kaynatın. Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk. kadar çırpın.

Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün.Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1134
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:52
eline sağlık su-perisi
SU-PERISI Tarih: 28.10.2007 01:19
[QUOTE=kiraz;2183050]ellerinize sağlık superisi,çok güzel bir tarif deneyeceğim
denemeni tavsiye ederim ben yapıyorum çok güzel oluyor
kiraz Tarih: 27.10.2007 11:39
ellerinize sağlık superisi,çok güzel bir tarif deneyeceğim
eskitoprak Tarih: 23.10.2007 12:34
tesekkurler paylasim icin
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:58
saolasın
Pedaliza Tarih: 19.09.2007 12:15
yapabildiğim iki tatlıdan biri
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:56
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:46
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 16.03.2007 10:55
emeğine sağlık su perisi
inşallah vaktim olursa bunu denemek istiyorum