Kadayıflı Yalancı Tavuk Göğsü

Son güncelleme: 08.02.2008 07:52
  • Malzemeler :
    Üzeri için:

    150 gr yaş kadayıf
    Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
    Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    Yarım su bardağı toz şeker
    Tavuk göğsü için:

    1 l. süt
    1 su bardağı un
    150 gr. margarin
    10 kaşık toz şeker
    Küçük bir parça damla sakızı

    Hazırlanışı :
    Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun.Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın.(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)

    Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin.

    Diğer yanda margarini bir tencerede eritin.Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.Topaklar kaybolana kadar karıştırın.Şekeri ekleyip 5-6 dk. kaynatın. Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk. kadar çırpın.

    Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün.Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın.

#16.03.2007 08:57 0 0 0
  • emeğine sağlık su perisi
    inşallah vaktim olursa bunu denemek istiyorum
#16.03.2007 09:55 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:46 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:56 0 0 0
  • yapabildiğim iki tatlıdan biri :D
#19.09.2007 11:15 0 0 0
  • saolasın
#12.10.2007 05:58 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#23.10.2007 11:34 0 0 0
  • ellerinize sağlık superisi,çok güzel bir tarif deneyeceğim
#27.10.2007 10:39 0 0 0
  • @kiraz adlı üyeden alıntı:
    ellerinize sağlık superisi,çok güzel bir tarif deneyeceğim
    Orijinali Göster...

    denemeni tavsiye ederim ben yapıyorum çok güzel oluyor
#28.10.2007 00:19 0 0 0
  • eline sağlık su-perisi
#08.02.2008 07:52 0 0 0