Balık Böreği

Son güncelleme: 08.05.2007 14:34
  • Malzemeler:
    Yarım kg kefal
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    Yarım domates
    5-6 adet mantar
    1 çay kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay bardağı domates suyu
    Tuz
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
    2 adet yufka

    HAZIRLANIŞI :

    Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
    Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
    10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
#19.03.2007 09:03 0 0 0
  • tuhaf bi tarif
#19.03.2007 09:09 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:08 0 0 0
#20.04.2007 13:19 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#21.04.2007 17:13 0 0 0
  • balık işin içine girince mutlaka çok güzeldir
#08.05.2007 14:34 0 0 0