Elvan Kız Çorbası

Son güncelleme: 31.08.2007 19:29
  • Malzemeler:
    1 Su Bardağı Sarı Mercimek
    1 Küçük Dana Kol Kemiği
    5 Su Bardağı Su
    2 Küçük Patates
    2 Soğan
    2 Havuç
    1 Defne Yaprağı
    1 Çay Kaşığı Nane
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    1/2 Limon Suyu
    Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber


    HAZIRLANIŞI :
    1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
    1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
    Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın.
#19.03.2007 09:11 0 0 0
  • ellerine saglik
#19.03.2007 14:52 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:55 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#30.08.2007 10:12 0 0 0
  • emeklerine saglık
#31.08.2007 19:29 0 0 0