Malzemeler:
1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1 Küçük Dana Kol Kemiği
5 Su Bardağı Su
2 Küçük Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI :
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 397
favori
like
share
refik Tarih: 31.08.2007 20:29
emeklerine saglık
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:12
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:55
teşekkürler ellerine sağlık
Erzincanli_24 Tarih: 19.03.2007 15:52
ellerine saglik