Malzemeler :
Bir bağ tere
4 orta boy armut (ince kabuklu sarı armutlardan, kabuğu ile birlikte dilimlenmis)
4 su bardağı tavuk suyu (yaklaşık 1 litre)
120 ml sıvı krema (yarım paketten 2 kaşık fazla)
1 limonun suyu
tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı tereyeğ
1 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Tabağı süslemek için :

Bir parça rendelenmiş kaşar peyniri

Bir dilim kızarmış ve küp şeklinde kesilmiş istediğiniz cins ekmek
Yapılışı:
1) Terelerin bir kaç tanesi tabakları süslemek için ayrılıp, kalan tereler yıkanır ve kevgirde süzülmeye bırakılır.

2) Tencereye suyu süzülmüş tereler saplarıyla beraber, armut dilimleri, tavuk suyu ve biraz tuz konulur. Kaynamayınca başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika ağır ateşte pişirili ve ocağın altı kapatılarak çorba soğutulur.

3) Soğuduktan sonra çorbayı pütürsüz hale gelinceye kadar blendırla iyice çekelim. İçine sıvı kremayı, limon suyunu, karabiber ve eğer gerekiyorsa bir parça daha tuz ilave ederek iyice karıltıralım.

4) Bu arada tavaya bir kaşık tereyağ koyarak eritelim. Ezilmiş sarımsağı ve unu ilave edip unu iyice kavuralım. Un kavrulduktan sonra içine bir kaç kaşık çorbadan alarak karışımı pürüzsüz -bir hale getirelim ve unlu karışımı yedirerek çorbaya ilave edelim. (Deniz, çorbanın kıvamının --koyuca bir tarhana çorbası kıvamında olmalı diyor)

5) Çorbayı tekrar ocağa koyup, kaynatmadan iyice ısıtalım, kesinlikle kaynatma yok...

6) Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kızarmış küp kesilmiş ekmek, rende kaşar peyniri ve terelerle süsleyerek servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:46
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:27
tarif için teşekkürler:23:
BoardBeLasi Tarih: 28.05.2007 16:31
ellerine saglik
refik Tarih: 25.05.2007 15:48
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık