Malzemeler

Hamuru ıslatmak için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Üzerine ve İçine:
Yarım litre dondurma

Hazırlanma Şekli

Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın. Bu karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün. Her parçayı süt ile ıslatın.
Bu arada dondurmayı hafifçe eritin. Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün.
Buzlukta 15-20 dakika bekletin. Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share
Serendipity Tarih: 18.06.2007 11:43
teşekkürler su perisi
seker09 Tarih: 27.05.2007 16:07
:78:yapayım bari canım istedi valla
kanatsızmelek Tarih: 14.05.2007 13:31
ağzım sulandı valla tarifi okuyunca hemen yapasım geldi dondurma olan herşeyi yerim ben... :78:

harika tarifin için teşekürler su-perisi...
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:54
:78:dondurmada var harika
YuReGi_GuZeLiM Tarih: 13.04.2007 14:12
Tam benlik bi seye benziyoo, güzelim !!!

Ellerine saglik, ben denerim bu tarifi... :85:

tsk.´ler...)))
Gönülce Tarih: 13.04.2007 13:11
süper bişeye benziyor denemek lazım
teşekkürler canım paylaşımın için
mavisch Tarih: 13.04.2007 04:51

DIKKAT AYNI MESAJ ICINDE 3 TEN
FAZLA SMILIES KULLANMAK YASAKTIR!
fazla smılıesler editlendi :SU-PERISI