o an 20 subat

Son güncelleme: 07.04.2007 22:53
  • noimage
    AP Ajansı'ndan Esteban Felix'in geçen hafta yayımladığımız seri çalışmasının bir ürünü daha... Bu seri çalışma, Nikaragua'da 5 yaşında Florcita adlı bir kız çocuğunun hikayesiydi... Florcita, bir AIDS yetimi. Yani annesi ve babası AIDS'TEN ölmüş. Kendisi de HIV taşıyıcısı... Büyükannesi bakıyor. Okuduğu okuldaki veliler dışlamışlar. Büyükannesi'nin çabalarıyla yeniden okula kabul edilmiş. Ama 'o' anda da görüldüğü gibi Florcita adeta bu dünyaya kırgın... Hüzünlerinin gölgeleriyle dolu evlerinden dışarı çıkarken büyükkanne uyarıyor. Kapının dışında 'o' anda Florcita'yı örseleyen bu dünya var. Florcita'yı yalnız bırakma eğiliminde önyargılı duyarsız bir dünya...
    noimage
    Brezilya'da Rio Karnavalı'na koşut yapılan ve tabii bu karnavala alternatif olarak gösterilen bir eğlence daha var. Parati adlı yerleşim yerinde ''Bloco de Lama'' karnavalı... Bu festivaldeki kostümlü geçit, Brezilya'da Portekizliler gelmeden önceki inanışlara dayanıyor. Karnavala katılanlar kötü ruhları korkutacak ve uzak tutacak giysiler giyiyor. Bir kısmı da kentin yakınlarındaki bir plajda çamura bulandıktan sonra kostümlü geçite katılıyor. 'O' andaysa karnavalın katılımcılarından biri köstümünü daha yeni giyinmiş bulunuyor.
    noimage
    Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'in en gözde etkinliklerinden biri olan All Stars maçından bir fotoğraf. Batı Karmasının oyuncularından Mehmet Okur, Doğu Karması'ndan Shaquille O'Neal'le rebound mücadelesinde.
    noimage
    Birleşik Devletler'in Kuzey Dakota Eyaleti'nde Bismark kentinde başarılı Guiness rekoru denemesinden bir enstantane. 9 bin kişi aynı anda kolları ve bacaklarını oynatarak kar üzerinde melek izleri bırakmaya çalışıyorlar. Çocuksu bir eylem... Zaten yukardan fotoğraflanınca bir rekor denemesinden çok sabırlı bir çocuğun çizip boyadığı çoşkulu resim gibi görünüyorlar.
    noimage
    İsveç'in Are kentinde düzenlenen ''efsaneler kayak yarışları''nda bir sporcu atlayışta. Foto-muhabir Pontus Lundahl, hareketi ışık kaynağını karşısına alarak fotoğraflıyor. Böylelikle ışığın sporcuyu saçlarından tutarak yakaladığı ve adeta bedeni etrafında keskin kenar çizgileri oluşturduğu anlardan birini de kayda geçiriyor.
#22.03.2007 14:27 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#22.03.2007 17:06 0 0 0
  • teşekkürler eskitoprak
#22.03.2007 20:13 0 0 0
  • cok harika fotograflar
#23.03.2007 18:48 0 0 0
  • Paylaşım için sağol
#07.04.2007 22:53 0 0 0