MALZEMELER
250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kutu çiğ krema (200 ml.)

YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Sonradan krema da ilave edilip çırpılır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2865
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:45
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
DİDEM Tarih: 03.04.2007 13:38
emeğine sağlık teşekkürler
YuReGi_GuZeLiM Tarih: 31.03.2007 12:07
Konu tatli seyler oldu mu dayanamam huyum kurusun ...

bu arada tarif icin tesekkürler,ellerine saglik... :2:
KarBeyazi_M Tarih: 31.03.2007 09:04
HIIMMM GÜZEL OLMUŞ TARİF ÇOOK GÜZEL ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN :46: :46: