Malzeme (Dört Kişilik) : 4 Adet Orta boy LÜFER, 2 Adet Soğan, 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü, Demet Dereotu, 4 Dilim Tost Ekmeği, 1 Çorba Kaşığı Tane Karabiber, 4 Adet Yumurta, Un, Zeytinyağı.
Yapılışı : LÜFER’ler temizlendikten sonra yıkanır. Ortadan yarılarak kılçığı çıkarılır. Bu işlem sırasında baş ve kuyruğunun gövdeden ayrılmamasına ve derisinin zedelenmemesine dikkat edilir. LÜFER’in iç kısmından küçük parçalar halinde bir miktar et alınır. Kıyılmış soğan, kuş üzümü, dereotu, ufalanmış tost ekmeği, tane karabiber ve küçük parçalar halindeki balık eti bir tavada karıştırarak hafifçe kavrulur. Bu karışım LÜFER’lerin içine eşit olarak yerleştirilir. 4 adet yumurta çırpılır ve balıklar önce yumurtaya daha sonra una bulanır. Balıkların içindeki malzemenin dökülmemesine özellikle dikkat edilir. Daha önceden kızdırılan yağda her iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.

afiyet olsun bol balıklı günler dileğiyle..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 604
favori
like
share
yaseminnurr Tarih: 07.07.2008 16:28
tşklerrrrr
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:25
teşkürler paylaşım için
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:12
teşekkürler
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:31
tarif için teşekkürler:23:
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:58
emeginize saglık