MALZEMELER :

1) 1 su bardağı tahin
2) 2 limon suyu
3) Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4) 2 kahve kaşığı kimyon
5) 2 diş sarımsak
6) 1 kahve kaşığı tuz
7) 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

YAPILIŞI :

1. Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konulup karıştırılır.
2. Azar azar limon suyu, zeytin yağı ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)
3. Tabağa alınıp kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir. Turşu zeytin vs. ile süslenir.

KISA BİLGİ :
Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanamaması) ve gut hastalığı için faydalıdır. Yemekler soğanla birlikte 2-3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:33
teşekkürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:56
humuzun nohutsuz yapılışı tarif için teşekkürler