MALZEMELER :

1) 750 gr. Dana kıyma, 2 soğan
2) 2 dilim bayat ekmek içi
3) 3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
4) 1 havuç (haşlanmış)
5) 1 su bardağı iç bezelye (konserve)
6) tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)

YAPILIŞI :
1. Kıyam, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.
2. Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
3. Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye , küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
4. Yağlanmış fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülür.
5. Fırında, sıcaklık önce üstten verilir. (çatlamaması için) Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.

Not :
1. Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
2. Rulonun içine patates- püresi de konulabilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1112
favori
like
share
COCO Tarih: 28.04.2008 16:26
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:51
rulo köftenin biraz degişigi galiba elinize saglık