MALZEMELER :

1) 2 su bardağı ince bulgur
2) 1 avuç kuru nane yaprağı
3) 6 adet soğan
4) 2-3 kaşık un
5) 1 yumurta akı
6) 3 kaşık margarin
7) 2 çay kaşığı kırmızı biber
8) 750 gr. Yoğurt
9) 3 diş sarımsak
10) Tuz

YAPILIŞI:

1. Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.
2. İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Ara sıra su serpilir.)
3. Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır.
4. Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)
5. Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur.
6. Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonrada soğan kavurması dökülür.

KISA BİLGİ : Yoğurt kansızlık, kalp hastalığı ,sindirim güçlüğüne ve karaciğer hastalığına faydalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 451
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 26.03.2007 17:22
güzel tarifiniz için teşekkürler