Buğu kebabı

Son güncelleme: 26.03.2007 16:25
  • MALZEMELER:

    1) 1 kg. koyun kuşbaşı eti
    2) 3 avuç arpacık soğan
    3) 3-4 diş sarımsak
    4) 2 kaşık yağ
    5) 1 domates
    6) 1 çay kaşığı karabiber
    7) 2 defne yaprağı
    8) Tuz

    YAPILIŞI :

    1. Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
    2. Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
    3. Pilav ve salata ile servis yapılır.

    KISA BİLGİ :
    1. Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.
    2. Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur.
#23.03.2007 20:26 0 0 0
  • güzel tarifiniz için teşekkürler
#26.03.2007 16:25 0 0 0