1) 1 kg. koyun kuşbaşı eti
2) 3 avuç arpacık soğan
3) 3-4 diş sarımsak
4) 2 kaşık yağ
5) 1 domates
6) 1 çay kaşığı karabiber
7) 2 defne yaprağı
8) Tuz
YAPILIŞI :
1. Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
2. Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
3. Pilav ve salata ile servis yapılır.
KISA BİLGİ :
1. Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.
2. Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur.