MALZEMELER :

1) 1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
2) 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
3) 2 soğan
4) 3 patates
5) 3 havuç
6) 1 su bardağı konserve bezelye
7) 1 çorba kaşığı salça
8) 2 çay kaşığı kekik
9) Tuz

YAPILIŞI :

1. Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerine karıştırarak kavrulur.
2. Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
3. Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.
4. Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir.5-10 dakika kekik serpilir, ateşten alınır.

KISA BİLGİ :
Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:50
tarif için teşekkürler