MALZEMELER :

1) 1 kg. koyun kuşbaşı et
2) 2 soğan
3) 3 domates
4) 4 çorba kaşığı yağ
5) 3 pide
6) 500 gr. Yoğurt
7) Tuz ve karabiber

YAPILIŞI :

1. Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
2. 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
3. Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
4. Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
5. Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.

Not : Kebap şöyle de hazırlanabilir.
1. Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
2. Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 896
favori
like
share
COCO Tarih: 28.04.2008 16:27
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:48
yemesi çokta güzel olur elinize saglık