MALZEMELER :
1) 12 kalem kuzu pirzolası
2) 2 domates – 3 sivri biber
3) Yarım kaşık margarin
4) 3 hazır yufka
5) 1 su bardağı zeytinyağı ve ay çiçek yağı (kızartmak için)
6) Tuz, karabiber

YAPILIŞI :
1. 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.
2. Yarım kaşık margarine rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
3. Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.
4. Kızgın yağda kızartılıp fazla yağ alması için kağıt üzerine çıkarılır.
Not :Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.

KISA BİLGİ : Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerine hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 432
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 26.03.2007 17:24
bende tufka yerine milföy hamuruyla yapıyordum.teşekkürler arkadaşım