MALZEMELER :

1) 10 adet kuzu veya koyun pirzola
2) 2 kalık margarin
3) 3 kaşık un
4) 1,5 su bardağı süt
5) 2 yumurta
6) 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
7) 1 su bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı (Kızartma için)
8) Tuz ve karabiber

YAPILIŞI :

1. BEŞAMAL SALÇASI : Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
2. pirzolalara tuz ve karabiber serpilir.Yağda kızartılarak ,pişirilir. Fazla yağı çekmesi içi kağıt üzerine çıkarılır.
3. sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamal salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
4. Saplara yaldız kağıt veya püskülü kağıt sarılıp süslenir.

Not : Pirzolalar, beşamal salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3-4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2-3 yumurta,1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un ,tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 500
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:47
güzel tarifiniz için teşekkürler