MALZEMELER :

1) 1 kg. kemikli kuzu eti
2) 2 kaşık yağ
3) 1 kuru soğan
4) 12 adet yeşil soğan
5) 1 demet pazı
6) 1 marul
7) 1 havuç
8) 1 demet dereotu
9) Tuz

YAPILIŞI :

1. Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır.
2. iki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20-25 dk. pişirilir.
3. Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.

KISA BİLGİ : Marul ve mide ağrılarına, uykusuzluğa, bronşit, şeker hastalığı ve mafsal ağrılarına faydalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 680
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:45
elinize emeginize saglık