Malzemeler
1/2 kg Yerelması
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Kahve Fincanı Krema
4 Çorba Kaşığı
Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz,
Karabiber

Yapilis Tarifi
Yerelmasını temizleyip yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayıp kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.
Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
Haşlanmış yerelması ve kremayı tencereye ilave edip 8-10 dakika daha kaynatın. Çorbayı ateşten alıp çorba kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:47
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:26
tarif için teşekkürler:23:
refik Tarih: 25.05.2007 15:43
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık