MALZEMELER :

1) 1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)
2) 1 soğan
3) 2-3 defne yaprağı
4) 1 çay kaşığı tane karabiber
5) Tuz
6) RUS SALATASI İÇİN
7) 2 yumurta sarısı
8) 1,5 su bardağı zeytinyağı
9) 1-2 limon
10) 1 çay kaşığı toz hardal
11) 2 patates (haşlanmış)
12) 1 havuç (haşlanmış)
13) Yarım su bardağı iç bezelye (konserve)
14) 10-12 küçük salatalık turşu (kornişon)
YAPILIŞI :

1. Balı temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır; sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tu nane karabiber ilave dilip haşlanır.
2. Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır.Tuz ve karabiber serpilir.
3. Rus salatası hazırlanır. (4-5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
4. Balık eti, rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan maydanoz ve turşu ile süslenir.
Not : Balığın haşlama suyunu “Balık çorbası” yapınız

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:25
teşkürler paylaşım için
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:35
emeginize saglık