MAYONEZLİ BALIK

Son güncelleme: 07.07.2008 15:25
  • MALZEMELER :

    1) 1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)
    2) 1 soğan
    3) 2-3 defne yaprağı
    4) 1 çay kaşığı tane karabiber
    5) Tuz
    6) RUS SALATASI İÇİN
    7) 2 yumurta sarısı
    8) 1,5 su bardağı zeytinyağı
    9) 1-2 limon
    10) 1 çay kaşığı toz hardal
    11) 2 patates (haşlanmış)
    12) 1 havuç (haşlanmış)
    13) Yarım su bardağı iç bezelye (konserve)
    14) 10-12 küçük salatalık turşu (kornişon)
    YAPILIŞI :

    1. Balı temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır; sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tu nane karabiber ilave dilip haşlanır.
    2. Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır.Tuz ve karabiber serpilir.
    3. Rus salatası hazırlanır. (4-5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
    4. Balık eti, rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan maydanoz ve turşu ile süslenir.
    Not : Balığın haşlama suyunu "Balık çorbası" yapınız
#25.03.2007 11:46 0 0 0
  • emeginize saglık
#25.03.2007 16:35 0 0 0
  • teşkürler paylaşım için
#07.07.2008 15:25 0 0 0