MALZEMELER :

1. 2 dana dili
2. 1 çay kaşığı tane karabiber
3. Yarım demet maydanoz
4. 1-2 dal kereviz
5. 2 soğan
6. 8 yaprak jelatin
7. 4-5 salatalık turşusu
8. 2 katı pişmiş yumurta
9. 2 havuç (haşlanmış)
10. Tuz

YAPILIŞI :

1. Dil yıkanıp kazınır. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır. (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir.)
2. Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.
3. Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.
4. Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır. Etle karıştırılır. Buna jelatinli et suyu ilave edilir.
5. Kalıp ıslatılır. Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabına dondurulur (3-4 saat)
6. Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suda birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı Rus salatası ile süslenir.
Not : Et suyunun yağsız olması lazımdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:34
degişik bir tarif elinize saglık