MALZEMELER :

1. 2 su bardağı pirinç
2. 400 gr. Tavuk göğüs kuşbaşı eti
3. 5 çorba kaşığı sıvı yağ
4. 1 çorba kaşığı çam fıstığı
5. 1 çorba kaşığı kuşüzümü
6. 2 adet soğan
7. 1 çarliston biber
8. 1’er çay kaşığı tarçın ve karabiber
9. Yarım çay kaşığı yenibahar
10. 1.5 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI :

1. Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
2. Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.
3. Aynı yağda önce kuşbaşı etler atılıp 5 dk. kadar kavrulur.
4. Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tuz,-- karabiber, tarçın yenibahar katılıp karıştırılır. Sonra etler başka bir kaba alınır.
5. Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.
6. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
7. Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur. Tencerenin kapağı kapılı olarak 20 dk. kadar buharı ile demlendirilir.
8. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.03.2007 17:30
güzel tarifiniz için teşekkürler