Bebeğinizi doğal yiyeceklerle besleyin

Son güncelleme: 25.03.2007 16:17
  • 0-3 yaş arası bebeklerin beslenmesinde organik yiyeceklerin önemi çok büyük. Büyükler için zararsız olan bir takım kimyasallar, çocuklar için son derece zararlı olabilir.

    Sindirim sistemi yetişkinlerden çok daha hassas olan bebeklerin, organik tarımla üretilmiş olan doğal, katkısız sebze ve meyvelerle beslenmesi son derece önemli bir unsur... Bebeklerin gelişim aşamasını doğrudan etkileyen beslenmede annelere çok iş düşüyor. Dr. Ülkü Oğuz, çocuk sağlığı ve gelişimi hakkında bilgiler vererek annelerin daha bilinçli bir şekilde çocuklarını beslemelerini tavsiye etti.

    Sağlıklı çocuk, sağlıklı nesiller, sağlıklı gelecek demektir diyen Oğuz, İnsan beyni, gelişiminin yüzde 90ını hayatının ilk 3 yılı içinde tamamlar. Bu nedenle 0-3 yaş grubunda ek gıdalara geçişle birlikte sağlıklı bir gelişme için dengeli beslenmenin yanı sıra güvenli gıdalara ihtiyaç vardırdedi

    Oğuz, Çocuklar vücut ağırlıklarına oranla yetişkinlerden daha fazla yer, içer ve nefes alır. Metabolizmaları hızlıdır, oksijen tüketimleri yüksektir ve bağışıklık sistemleri daha az gelişmiştir. Kimyasal toksinlere maruz kalan çocuklarda kanser, astım, doğumsal anomaliler, davranış bozuklukları, öğrenme güçlükleri, bozulan bağışıklık sistemleri nedeniyle sık hastalanma ve buna bağlı büyüme ve gelişme gerilikleri görülür şeklinde konuştu.
#25.03.2007 16:17 0 0 0