Gerekli Malzemeler

- 3\4 su bardağı bulgur (köftelik),
- 500 gr yağsız dana kıyma,
- 2 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber,
- 1 çay kaşığı toz hardal,
- Yarım demet maydanoz,
- 4 çorba kaşığı margarin,
- 5 adet hamburger ekmeği,

Garnitürü İçin:
- 5 orta boy domates, - 1 orta boy soğan, - Ketçap, hardal, acıbiber sosu (isteğe bağlı), - 5 adet orta boy kornişon turşu, - Yarım demet kıvırcık salata yaprağı.
yapılışı
Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Garnitür için domatesleri, kornişon turşuları dilimleyin, soğanı küp halinde kesin, kıvırcık yaprakları doğrayın. Bulguru tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip, bir kapta bulguru, kıymayı, sarmısağı, tuz, biber, toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Bu harcı 10 parçaya bölerek ekmeklerin boyuna uygun yassı köfte haline getirin. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri tavaya atın. Bir kez alt üst ederek 7\8 dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesip ısıtın. Köfteleri ekmeklerin içine yerleştirin. Domates, soğan, ketçap, hardal, acıbiber sosu, kornişon turşu ve salata yaprakları ile süsleyip servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:20
tarifin için teşekkürler canım