Malzemeler:
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın.Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin.Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın.Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın.Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin.Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın.
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın.Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin.Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin.
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Patlıcanları profiterollerin içine doldurun.Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:41
teşekkürler
refik Tarih: 25.05.2007 15:53
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 16.05.2007 16:49
Ellerine saglik
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:16
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 26.03.2007 21:23
bimillahirrahmenirrahim bir yasima daha girdim
ellerine saglik kardes