Patlıcanlı Profiterol

Son güncelleme: 26.07.2007 19:41
  • noimage

    Malzemeler:
    Profiterol Hamuru İçin:
    1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
    1 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Adet Yumurta
    1 Çay Kaşığı Tuz
    İçi İçin:
    1 Adet Patlıcan
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

    HAZIRLANIŞI :
    Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın.Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin.Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın.Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın.Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin.Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın.
    Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın.Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin.Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin.
    İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Patlıcanları profiterollerin içine doldurun.Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın.
#26.03.2007 16:33 0 0 0
  • bimillahirrahmenirrahim bir yasima daha girdim
    ellerine saglik kardes
#26.03.2007 20:23 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:16 0 0 0
  • Ellerine saglik
#16.05.2007 15:49 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:53 0 0 0
  • teşekkürler
#26.07.2007 19:41 0 0 0