BBCnin internet sitesindeki habere göre, Güney Carolina Üniversitesi bilim adamları, yiyeceğe batırılan çubuğun, yaklaşık 5 dakika içinde, hastalıklara yol açan bakterilerin yaydığı kimyasalların bulunup bulunmadığını gösterdiğini bildirdi.

Amerikan Kimya Derneğinin bir toplantısında tanıtılan çubuğun renginin mordan kırmızıya dönmesi, yiyeceğin bozulmakta olduğu, sarıya dönmesiyse bozuk olduğu anlamına geliyor.

Yapılan ilk testlerde, som balığı ve ton balığına batırılan çubukların, bu konuda kesin sonuç verdiği görüldü. Çubuk, proteinler bakteriler tarafından bozulurken ortaya çıkan bileşikleri saptayabiliyor.

Bilim adamları, sebze ve meyvelerdeki protein seviyesinin daha düşük olduğunu hatırlatarak, geliştirdikleri çubuğun bu tür yiyeceklerdeki bozulmayı da gösterdiğini söylediler.

Çubuğu daha da geliştirmek için araştırmalarını sürdüreceklerini söyleyen bilim adamları, çubuğun birkaç sene içinde tüketicilerin kullanımına sunulmasını hedefliyor.

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Dr. John Lavigne, bununla birlikte çubuğun, yiyecekte gıda zehirlenmesine yol açacak hangi tür bakterinin bulunduğunuysa göstermediğini söyledi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
robertokazim Tarih: 28.03.2007 22:17
sagolasin kardas
ozturk Tarih: 28.03.2007 14:30
Her yerde bitse bile Gıda Zehirlenmesini biz bitiremeyiz..Tezgah altı üretimi bitirmemiz zor gözükmekte... :85: