papaz yahnisi

Son güncelleme: 03.04.2013 18:32
  • Papaz yahnisi geleneksel lezzetini sofralarımıza yıllardır taşıyor. Ziyafet sofraları geleneği bozmuyoruz ve papaz yahnisini sizlere sunuyoruz. Akşam yemeği için yanında ayran ve pilav ile sevdiklerinize sunabileceğiniz çeşitlerimiz arasındadır.



    Öncelikle margarini tavada eritelim. Yağ kızınca etleri ilave edip renk değiştirinceye kadar karıştıralım. İçine soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edelim.



    Sonrasında sirke, et suyu, tuz ve biberi ilave edip et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar 20 dakika daha pişirelim. Papaz yahnisini piştikten sonra sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.



    MALZEMELER

    3 çorba kaşığı margarin

    600 gr. kuşbaşı dana eti

    200 gr. arpacık soğan

    2 diş sarımsak

    1 çorba kaşığı sirke

    1 su bardağı et suyu

    tuz, karabiber
#03.04.2013 16:56 0 0 0
  • Akşam saati bu konuya denk gelmeseydim keşke :)
#03.04.2013 18:32 0 0 0