Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu

Yapilisi
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.(büzerek).
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
refik Tarih: 11.02.2008 01:02
degerli tariflerin için teşekkürler
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:43
ilk okulda lakabım deveydi dikkatimi çekti ellerine saglık ablam
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:36
saol su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:55
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:48
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
DİDEM Tarih: 03.04.2007 13:31
adı çirkinmiş ama tadı güzeldir herhalde teşekkürler
NaZ Tarih: 02.04.2007 10:33
ellerine saglik