Deve Tabanı Baklava

Son güncelleme: 11.02.2008 00:02
  • Malzemeler
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çay bardağı su
    2-3 damla limon
    Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
    Açmak için :
    1 paket nişasta
    1 çay bardağı un
    İçi için :
    1 su bardağı çekilmiş ceviz
    Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
    Şerbeti için :
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağından biraz fazla su
    5 damla limon suyu

    Yapilisi
    Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
    Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.(büzerek).
    Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
    Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.
#02.04.2007 09:06 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#02.04.2007 09:33 0 0 0
  • adı çirkinmiş ama tadı güzeldir herhalde teşekkürler
#03.04.2007 12:31 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:48 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:55 0 0 0
  • saol su-perisi
#08.02.2008 08:36 0 0 0
  • ilk okulda lakabım deveydi dikkatimi çekti ellerine saglık ablam
#10.02.2008 23:43 0 0 0
  • degerli tariflerin için teşekkürler
#11.02.2008 00:02 0 0 0