Karamelize soğanlı enginar tarifi

Son güncelleme: 08.05.2013 18:41
  • noimage
    Malzemeler (6 kişilik)

    •6 adet enginar
    •500 gram arpacık soğan
    •Çay kaşığının ucu ile esmer şeker
    •1 çay bardağı zeytinyağı
    •2 adet kesmeşeker
    •1 adet limon
    •Yeteri kadar sıcak su
    •1 çay kaşığı tuz
    •Servis için: Havuç ve kiraz domates


    Karamelize soğanlı enginar nasıl yapılır
    Arpacık soğan, esmer şeker ve zeytinyağını tavaya alıp, hafif karamelize olana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde temizlenmiş enginarları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kesmeşeker ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, üzerlerini kapatmayacak kadar sıcak su ilave edin. Enginarlar yumuşayana dek ara sıra ters yüz ederek pişirin. Ocaktan almaya yakın ortalarına arpacık soğanları pay edin. Havuç ve domatesle servis yapın
#08.05.2013 18:41 0 0 0