o an 26 subat

Son güncelleme: 07.04.2007 22:43
  • noimage
    Kar yağışı, hele böylesi genelde insanda hoş duygular oluşturur. Ama ilk bakışta öyle görünmüyor. Mekan Afganistan... Belki ondandır. Belki dükkanı önünde bekleyen berberin duruşu 'o' ana hüzün taneleri indiriyordur. Ya da belki kar taneleri berberin ülkesinin karmaşık yığınla sorununu temsil ediyordur da 'o' an ondan böyle görünüyordur.
    noimage
    Kudüs'te, Ortodoks Yahudiler diye bilinen topluluğun çocukları okulda dua ediyorlar. Daha doğrusu İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat'ın ölmesi için dua ettiriliyorlar. İçlerinden bu konuda en coşkulu olanı dikkat çekiyor. Ve duyarlı bir bakış, 'o' anı,o yaştakilere bu tür işleri, hem de din adına yaptıranlara karşı bir isyan haykırışı gibi görmek istiyor.
    noimage
    İsrail ordusu Filistin'de Batı Şerida'daki Nablus Kenti'nde operasyon başlattı... Fotoğraf bu operasyondan sonra çıkan çatışmalardan birinde çekildi. Zamanın tarif edilemez kısalıktaki zaman dilimlerinden birinde yani 'o' anda öfkeden, direnişten arınmış insan tepkisi vardı.
    noimage
    Güney Amerika ülkelerinden Paraguay'la Brezilya arasında bir köprü var.adı dostluk köprüsü... Fotoğraf bu köprü üzerinde çekildi. köprüden geçen iki taşıyıcı... Sacoleiros diye bilinen bu taşıyıcılar, yoksul şeytanlar olarak biliniyor. İki ülke arasındaki köprüden her gün 20 bin taşıyıcı Paraguay'dan Brezilya'ya kendilerine ısmarlanan malları taşıyor. Elektronik markalarının sahtelerini de sınırdan geçiren bu insanlar elektronik aleminin kabusu olarak kabul ediliyor. Elbette o arada silah, uyuşturucu kaçakçılığı da oluyor. Yani,görünen iki taşıyıcı ama gösterilmek istenen o kadar basit değil. Zaten 'o' anda, özetlediğimiz arka planı ve bunun karanlığını gösterme görevi suya veriliyor.
    noimage
    Belçika'nın Wallon bölgesindeki Binche Kenti'nde ünlü bir festival var. Yine pagan geleneklerinden gelen baharın belirmesi şerefine düzenlenen bir festival... Festivalin en önemli şahsiyeti ise Gilles... Festival sırasında günü geldiğinde çok sayıda Gilles, ellerinde sopaları ve fırlattıkları portakallarıyla dans ederek geçit yapıyorlar. Binche'deki festivalin kökü 14'üncü yüzyıla kadar iniyor ve en eski festivallerden biri olarak biliniyor. Ama fotoğraftaki Gillesler pek eski görünmüyor. Ve ilginçtir, bakınca fotoğrafa; maskeler aynı olsa da herbiri ayrı görünüyor. Belki de bu fotoğrafı oluşturan bütün unsurlar, maskelerin arkasındakilerin herbirinin farklı insanlar olduklarını açık etmek istedi. Foto-muhabir de hoş bir kompozisyon oluşturayım derken bilmeden bunu yakaladı.
    noimage
    Işığın tabiatı bize gösterirken daha bir duygulu olduğu ve çizgileri incelltiği vakitlerden birinde, gün batımında Hindistan'ın Haydarabat kenti yakınları... Bir toplayıcı palmiye ağacına tırmanıyor. Palmiyenin meyvelerinden sarhoşluk etkisi yüksek bir içki yapılıyor. Ve bu bilgi 'o' andaki esrikliği de görmemize yardımcı oluyor.
#03.04.2007 13:41 0 0 0
  • Gerçekten ilginç görüntüler

    Teşekkürler Eskitoprak
#03.04.2007 17:33 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#03.04.2007 17:43 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#05.04.2007 13:50 0 0 0
  • Paylaşım için sağol
#07.04.2007 22:43 0 0 0