Superleague Formula |Liverpool da SL Formula'da

Son güncelleme: 15.08.2008 20:34
  • noimage
#04.04.2007 11:24 0 0 0
  • başkanım sağolasın bu iyi haber için
#04.04.2007 12:02 0 0 0
  • insallah gerceklesir
#04.04.2007 17:49 0 0 0
  • bu eğer gerçekleşirse tam süper olacak

    2008 ağustos mu oo bayaaa varmış ama olsun adımız bile yeter
#04.04.2007 20:11 0 0 0
  • orada adımıızın qecmesi ßiLe ßüyük qurur
#05.04.2007 11:22 0 0 0
  • noimage
    GALATASARAY SUPERLEAGUE FORMULA'DA

    Superleague Formula, gelecek sene Ağustos ayında başlayacak olan motorsporları organizasyonunda mücadele etmek ve dünyanın sayılı futbol kulüpleriyle birlikte start düzlüğünde yer almak üzere Galatasaray Spor Kulübü'nü davet etti.

    Dünyanın sayılı futbol kulüplerinin renk ve armalarıyla yarışacak olan, 750 beygir gücündeki ve 12 silindirli 20 Formula aracının yer alacağı Superleague Formula organizasyonuna, Galatasaray Spor Kulübü'nın yanı sıra AC Milan, FC Porto, Olympiakos, PSV Eindhoven, Borussia Dortmund, RSC Anderlecht, Flamengo ve FC Basel'in de katılacağı kesinlik kazandı.

    Nisan 2007'de kamuoyuna açıklanan ve 2008 yılı içinde hayata geçmesi beklenen yarışların, başlangıçta Avrupa'nın en meşhur 6 yarış pistinde organize edilmesi planlanıyor.

    Superleague Formula'nın Başkanı ve CEO'su olan Alex Andreu yaptığı basın açıklamasında "Dünyanın en önemli futbol kulüplerini start düzlüğünde görmeyi hedefleyen Superleague Formula, Galatasaray Spor Kulübü'nün aramıza katıldığını açıklamaktan büyük mutluluk duymaktadır.

    Olağanüstü bir mazisi olan Galatasaray Spor Kulübü, milenyumu Türkiye liglerinde ard arda kazanılan 4 şampiyonlukla tamamlamayı başarmıştır. İçinde olduğumuz zaman dilimi kulüp açısından son derece heyecan verici bir döneme tekabül etmektedir. Hayata geçirilmekte olan yeni stadyum projesinin yanı sıra, futbol, basketbol, voleybol, sutopu, kürek, yüzme ve atletizm gibi önemli branşlara bu vesile ile motor sporları da katılmaktadır."

    Superleague Formula'nın Başkanı ve CEO'su olan Alex Andreu sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray SK, Istanbul'un sosyal hayatında çok can alıcı bir rol oynamaktadır. Spor alanındaki lider konumunun yanı sıra, parçası olduğu ve adını paylaştığı ilk ve orta öğretim okulları ve Galatasaray Üniversitesi ile benzersiz bir konuma sahip bulunmaktadır. Superleague Formula olarak hayalimiz, bu ebedi futbol markalarının yarış pistinde de boy göstererek, yepyeni bir sportif rekabet alanında başarıya ulaşmak adına mücadele etmelerini sağlamaktır."

    Superleague Formula'nın Başkanı Alex Andreu yaptığı açıklamada "Önümüzdeki üç hafta içinde Brezilya'da (Rio de Janeiro) Flamengo, Belçika'da (Brüksel) RSC Anderlecht ve İsviçre'de FC Basel'in organizasyona katılım törenleri kamuoyu ve medya ile paylaşılacaktır. Katılacak olan diğer kulüplerle ilgili açıklamalar ise yeni yılın hemen başında duyurulacaktır. Galatasaray Spor Kulübü, en sık katılan takımlardan biri olarak Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok gelir elde eden 20 takım arasında yer almaya devam etmektedir. 2000 yılında oynadığı UEFA Kupası finalinde, kupa tarihindeki en yüksek ikinci TV izlenme oranına ulaşan Galatasaray SK, global bir futbol markası olarak ulaştığı zirveyi bir kez daha belgeleme imkanı bulabilmiştir. dedi

    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise yaptığı açıklamada "2010 yılında 77 milyona ulaşması beklenen Türkiye nüfusunun bugün olduğu gibi gelecek yıllarda da yaklaşık %40'ının Galatasaray'ı desteklemeye devam edeceğine ve Türkiye'nin global ölçekteki en değerli futbol markasının Galatasaray SK olarak kalacağına inancının tam olduğunu" ifade etti.

    Başkan Canaydın, Galatasaray'ın Superleague Formula'ya katılması hakkında yaptığı değerlendirmede "Kuruluşundan bugüne olimpik spor branşlarını ardı ardına Türk sporseverleriyle ilk kez tanıştıran Galatasaray Spor Kulübü, halen 12 branşta faaliyetlerine başarıyla devam etmektedir. Lider konumdaki taraftar kitlesinin yaş ve eğitim düzeyi göz önüne alındığında Galatasaray Spor Kulübü, dünyanın yükselen değerlerinden biri olan motor sporlarına kayıtsız kalamazdı." dedi.

    Kaptan Hakan Şükür ise yaptığı açıklamada "Galatasaray'ın, dünyanın sayılı global futbol markalarının boy göstereceği SUPERLEAGUE FORMULA'da Türkiye'yi temsilen yer almaktan onur duyacaklarını" belirtti ve "Takım arkadaşlarım ve ben, Kulübümüz'ün renkleri ve armasıyla mücadele edecek olan Formula aracının yarış pistlerinde boy ölçüşeceği dünyanın sayılı futbol kulüpleriyle, yeşil sahalarda da sıkça karşılaşmaya devam edeceğiz" dedi.
#20.11.2007 14:49 0 0 0
  • noimage


    Superlague Formula'da geri sayım başladı. İlk yarış 30-31 Ağustos'ta İngiltere'de. 2008 takviminde 6 yarış var; Galatasaray ile birlikte Milan, Porto, Olimpiyakos, PSV, B.Dortmund, Anderlecht, Basel, Flamengo ve Corinthians taraftarları, bu heyecanı paylaşacak. Organizasyon komitesinde sorumlu olan Jonathan Bancroft, yönetimle yapılan son toplantıdan sonra detayları Galatasaray Dergisi'ne anlattı...

    'Stadyumlardan pistlere...'
    Bancroft, "Superleague Formula'da dünyanın en büyük kulüplerinin yer almasını istedik. Türkiye'nin en büyük kulübü de Galatasaray. Bizim araştırmalarımızda taraftar potansiyeli ve onların takımlarına olan sevgisi, Galatasaray taraftarının yarışlara büyük ilgi duyacağını gösterdi. Dünyanın en popüler iki sporunun birleşmesi diyebiliriz bu oluşuma. Amacımız, popüler statlardaki rekabeti, pistlere taşımak" dedi.

    Her ülkeden tek takım olacak diye bir kuralımız yok. İtalya'dan 2 takım planlıyoruz, İspanya'daki görüşmelerimiz de 2 takım üzerinden yürüyor.

    Gittiğimiz yerlerde harika bir haftasonu vaat ediyoruz. Padok ve garajlar, taraftarlara açık olacak. İsteyen pilotla tanışıp, aracı
    inceleyecek.

    Pilotların belirlenmesi için her kulüp çalışmalarını sürdürüyor. Galatasaray da bu konuda profesyonellerle çalışıyor. Araçlar bizden.

    Kulüpler bunun için tek kuruş ödemeyecek. Yarış başına 1'er milyon Euro, yarış galibine 3 milyon Euro verilecek. Biletler 30 Euro'dan başlıyor.

    2009 takvimi için şimdiden çalışmalar başladı. Uygun şartlar ve zaman oluşursa, İstanbul'u da takvime almayı planlıyoruz.


    Kaynak: Fanatik
#08.02.2008 12:50 0 0 0
  • Galatasarayımız Formulaya katılıyor


    Galatasarayımız, Superleague Formula organizasyonuna katılmaya karar verdi.

    Kulübümüzün internet sitesinde yapılan açıklamada, Playteam Sarafree ile birlikte otomobil yarışı Superleague Formula heyecanına katılmaya karar verildiği bildirildi.

    Scuderia Playteam'ın kurucusu ve sahibi Giambattista Giannoccaro, Galatasaray'ın organizasyona katılmasıyla hayalinin gerçekleştiğini belirterek, ''Playteam, benzersiz Superleague Şampiyonası'na Galatasaray gibi büyük bir ortakla katılmaya artık hazır'' dedi.

    Giannoccaro, Avrupa genelinde seyirciler için yüksek düzeyde ve müthiş bir yarış eğlence paketi yarattıklarına inandığını ifade ederek, ''Galatasaray Kulübü taraftarlarının da Superleague Formula'nın başlangıcını yakından takip edeceğine ve bizi bu rekabet içinde tezahüratlarıyla destekleyeceğine eminim. Ben kaliteli futbola bayılırım. Galatasaray da en iyi futbol kulüplerinden biri ve Scuderia Playteam'de biz bunu en iyi yarış imkan ve kaynaklarıyla birleştiriyoruz. Bu yeni yarış için kafamda çizdiğim taslak yavaş yavaş gerçekleşiyor ve daha şimdiden bunun yüksek seviyeli ve çetin bir yarış olacağını görebiliyorum'' diye konuştu.

    Scuderia Playteam'ın amacının Superleague Formula'ya, güçlendirilmiş ve yüksek performans gösteren bir otomobille katılmak olduğunu bildiren Giannoccaro, takım sürücülerinin sıralamaları onaylandığında, arabanın halka tanıtımının Galatasaray Kulübü futbol oyuncuları tarafından Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacağını ifade etti.

    -CANAYDIN: ''LÜTFEN BİZE KATILIN''-

    Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise ''Playteam'le birlikte böyle bir proje içinde bulunduğumuz için çok mutluyum. Lütfen Martta projemizin ikinci adımı olan yarış takımının resmi tanıtımı için Galatasaray'ın evi, Ali Sami Yen Stadyumu'nda bize katılın'' diyerek, sporseverleri yeni yarış takımının tanıtımına çağırdı.

    Organizasyonda, 750 beygir gücündeki V-12 motorlu tek sürücülü formula yarış otomobili, Galatasaray Kulübü'nün renklerini, ağustos ayında başlayacak yarış sezonunda taşıyacak.

    Galatasaray bu yarışta FC Porto, AC Milan, PSV Eindhoven, Olympiacos, Borussia Dortmund, RSC Anderlecht, Flamengo, FC Basel ve Sevilla takımlarıyla birlikte yarışacak.

    Superleague Formula'nın yarış takvimi şöyle:
    1. Yarış: 30-31 Ağustos-İngiltere
    2. Yarış: 20-21 Eylül-Almanya
    3. Yarış: 4-5 Ekim-Belçika
    4. Yarış: 18-19 Ekim-İtalya
    5. Yarış: 1-2 Kasım-Portekiz
    6. Yarış: 22-23 Kasım-İspanya
#08.02.2008 17:52 0 0 0
  • Dünyanın sayılı futbol kulüplerinin renk ve armalarıyla yarışacak olan, 750 beygir gücündeki ve 12 silindirli 20 Formula aracının yer alacağı Superleague Formula organizasyonuna iştirak eden Galatasaray Spor Kulübü, Superleague Formula'da yarışacak otomobilimizin dünyaya tanıtımı için Ali Sami Yen Stadı'nda ÇEKİM yapacaktır...

    Bu çekim için Büyük Galatasaray Taraftarının yardımına ihtiyaç vardır...

    08 Mart 2008 cumartesi günü sabah 08:30'da Ali Sami Yen Stadı'nda buluşuyoruz...

    Gelmek isteyenler forma, polar, atkı gibi giysileriyle saat 08:30'da
    Numaralı Tribün önünde olsunlar.

    Zaten o gün hem futbol maımız var; hem de aynı gün saat 15:00'de
    Burhan Felek'te Galatasaray-F.Bahçe Voleybol maçı var...

    Çekimden sonra Voleybol maçına geçeceğiz... Oradan da Galatasaray-Kayserispor
    maçı için yeniden Ali Sami Yen'e döneceğiz...

    noimage
#06.03.2008 07:04 0 0 0
  • "Güzel bir rüya"


    Motor sporlarında yeni bir organizasyon olan ve futbol kulüplerini bünyesinde barındıran Superleague Formula'da yer alan Galatasaray, aracını İstanbul'da tanıttı. Galatasaray Adası'nda özel bir tanıtım düzenlenirken, toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Superleague Formula Başkanı Alex Andreu ve Galatasaray Yarış Takımı'nı temsil edecek İtalyan yarış ekibi Minardi Play Team adına Giambattista Giannoccaro da hazır bulundu. Ayrıca, Galatasaray Yarış Takımı'nın pilotları olarak ise Türk pilot Jason Tahincioğlu ile İtalyan pilot Alessandro Pier Guidi basın mensuplarına tanıtıldı.

    Galatasaray'ın Türk spor tarihinin her zaman öncüsü olduğunu söyleyen Özhan Canaydın, yeni yarış organizasyonunu futbol ile formulayı bir araya getirdiğini belirterek, ''Kulüp olarak 1989 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale kaldık, 2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandıktan sonra 2001 yılında da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadık. Superleague Formula'ya da katılan ilk Türk takımı olmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük markası'' dedi.

    Öte yandan Canaydın, yaklaşan seçimlerle ilgili basın mensuplarının ısrarlı sorularını ise cevapsız bıraktı.

    -ANDREU: ''BİZİM İÇİN GÜZEL BİR RÜYA''-

    Superleague Formula Başkanı Alex Andreu, motorsporları takipçileri ile futbol taraftarlarını bir araya getirmenin kendileri için çok güzel bir rüya olduğunu söyledi.
    Hedeflerinin taraftar bir motor sporları izleyici yaratmak olduğunu dile getiren Andreu, takım sayılarının giderek artmasını beklediklerini kaydederken, dünyanın en büyük futbol kulüplerinin bu organizasyonda yer alacağını vurguladı.

    Kulüplerin yatırım yapmadan gelir elde edeceğine ve yeni sponsorlar kazanacağına dikkat çeken Andreu, ''Sarı-kırmızı renkteki aracın motor sesi, Galatasaray taratarlarının çok hoşuna gidecek. Galatasaray'ın adını tüm dünya bu yolla duyacak. Ayrıca, yarış arabasına son şeklini vermek için de taraftarlara açık bir tasarım yarışması düzenleyeceği'' ifadelerini kullandı.

    Diğer yandan, Galatasaray Yarış Takımı'nı yönetecek olan Giambattista Giannoccaro ise daha önce 1 yıl İstanbul'da yaşadığını ve Türkçe'sini yeniden geliştirmek istediğini söyleyerek başladığı konuşmasında, ''Galatasaray Yarış Takımı'na destek verecek olmaktan dolayı onur duyacağım. Bir yıl önce bu teklif bana geldiğinde önümde bir çok takım vardı, ancak benim seçimim Galatasaray oldu. Daha önce yaşadığım şehir olan İstanbul'un ve Galatasaray'ın benim için ayrı bir önemi var. Galatasaray'ın başarılarına yenilerini eklemek için ben ve ekibim elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

    -YARIŞ ARACINI FUTBOLCULAR AÇTI-

    Toplantının ardından Galatasaray Yarış Takımı'nın Superleague Formula'da yarışacağı aracın tanıtımına geçilirken, açılışı sarı-kırmızılı futbolcular yaptı. Sarı-kırmızı balonlar içine kapatılmış durumdaki aracın iplerini Galatasaraylı futbolcular çözerek açılışı yaparlarken, futbolcular daha sonra araçla basın mensuplarına poz da verdi. Araçla yakından ilgilenen Galatasaraylı futbolcu Serkan Çalık ise daha sonra içine oturarak, inceledi.

    -SUPERLEAGUE FORMULA NEDİR?-

    Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin adlarını taşıyacak araçların mücadele edeceği Superleague Formula, ilk sezonunda toplam 6 ayak üzerinden yapılacak. Galatasaray'ın yanı sıra, İtalya'dan Milan, Belçika'dan Anderlecht, Almanya'dan Borussia Dortmund, Brezilya'dan Corinthians ve Flamengo, İsviçre'den Basel, Hollanda'dan PSV Eindhoven, İspanya'dan Sevilla, Portekiz'den Porto ve Yunanistan'dan Olympiacos'un katılmayı onayladığı yarış için, dünyanın çeşitli ülkelerinden başka kulüplerin de katılımının olması bekleniyor.

    İlk ayak yarışı 30-31 Ağustos tarihlerinde İngiltere'de Donington pistinde gerçekleştirilecek olan yarışta daha sonra sırasıyla, 20-21 Eylül Almanya (Nürburgring), 4-5 Ekim Belçika (Zolder), 18-19 Ekim İtalya, 1-2 Kasım Portekiz (Estoril) ve 22-23 Kasım İspanya yarışları düzenlenecek. Hafta sonları ilk gün sıralama turları gerçekleştirilecek organizasyonun ikinci gününde 15'er dakikalık 2 yarış gerçekleştirilecek. İlk yarışta çıkış sırasının sıralama turlarına göre, ikinci yarışta ise ilk yarışta oluşacak sıralamaya göre sondan başa doğru yapılacağı belirtilirken, dereceye giren takımlara toplam 1 milyon Avro'luk ödül dağıtılacağı bildirildi.
    Tüm araçların aynı standartları hazırlanacağı ifade edilirken, Formula kasası üzerinde 750 beygirlik V12 motorların kullanılacağı belirtildi.

    Diğer yandan, ilk sezonunda İstanbul'u takvimine almayan organizasyonun gelecek yıllarda daha genişlemeyi planladığı ve İstanbul'un da planlanan yerler arasında bulunduğu Superleague Formula Başkanı Alex Andreu tarafından ifade edildi.
#07.03.2008 07:40 0 0 0
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
#07.03.2008 07:43 0 0 0
  • Kulübümüze hayırlı uğurlu olsun..
#08.03.2008 21:52 0 0 0
  • Sağ olun arkadaşlar böyle gurur verici bi organizasyon u bizler le paylaştığınız için her şey türkiye için
#09.03.2008 13:05 0 0 0
  • hayırlı haber
#09.03.2008 15:50 0 0 0
  • inş bu proje gerçekLeşir ve GS'miz gene her aLanda oLdu gibi bu aLandada basarıLı oLur dünyaya sesimizi bide f1 yoLuyLa duyuraLım...
#09.03.2008 18:02 0 0 0
  • proje qercekleşti Arkada$ım.
    Yakın zamanda yarışlar başlıyacak !
#10.03.2008 07:45 0 0 0
  • ilkler her zaman galatasaray da yaşanır...
#16.03.2008 20:43 0 0 0
  • Derecemizi Yarım Saniye Geliştirdik!


    Dünyanın seçkin kulüplerini yarış pistinde buluşturan Superleague Formula öncesi yarış arabamızın en ciddi ikinci testi devam ediyor. İtalya'nın Vallelunga pistinde devam eden testlerin ikinci gününde, pilotlarımız Pier Guidi ve Jason Tahincioğlu, 56 tur sonunda 1.23.475'lik "en iyi zaman"larına ulaştılar. Bir önceki gün pisti 1.24.012 ile kat eden pilotlarımız, böylece en iyi zamanlarını yaklaşık yarım saniye geliştirmiş oldular.

    12 silindirli, 750 beygir gücündeki Galatasaray yarış arabasının pistteki ilk görüntüleri için tıklayınız!

    Scuderia Playteam'in Galatasaray ile birlikte yarış arabasını hazırladığı diğer kulüp olan AC Milan ise pistteki en hızlı araç durumunda. Testlerin ikinci gününde de liderliğini sürdüren AC Milan, Hollandalı pilot Robert Doornbos ile 1.23.184'lük dereceye ulaştı. Galatasaray ise Superleague Formula'nın yeni takımı AS Roma'nın ardından 4. sıraya gerilemesine karşın lider AC Milan'ın dünkü derecesini geçerek kendi en iyi pist zamanını geliştirdi.

    Test pilotlarımızdan Pier Guidi, yaptığı açıklamada çalışmaların çok iyi gittiğini belirtti ve artık yarış arabasına çok daha fazla alıştıklarını söyledi. 30 Ağustos'ta Donington'da koşulacak ilk etaba kadar en iyi duruma geleceklerini vurgulayan Guidi, "Doğru yoldayız" diye konuştu.

    Jason Tahincioğlu ise yarış arabamızın heyecan verici olduğunu ifade ederken, takım olarak çok iyi çalıştıklarını ve adım adım sezona hazırlandıklarını vurguladı.

    İtalya'daki testlere, Galatasaray ile AC Milan'ın yanı sıra Borussia Dortmund, Basel, Olympiacos, Flamengo, Anderlecht, Glasgow Rangers ve Roma katılıyor.

    Vallelunga'daki denemeler, bugün sona erecek.

    Vallelunga 2. Gün Test Sürüşü Sonuçları

    1. AC Milan , Scuderia Playteam 1.23.184 (51 tur)

    2. Borussia Dortmund 1.23.192 (42 tur)

    3. AS Roma - 1.23.474 (41 tur)

    4. Galatasaray 1.23.475 (56 tur)

    5. Flamengo 1.24.590 (42 tur)

    6. Olympiacos - 1.25.306 (28 tur)

    7. FC Basel 1.25.849 (19 tur)

    8. Anderlecht 1.26.034 (26 tur)

    9. Glasgow Rangers - 2 tur
#09.08.2008 14:30 0 0 0
  • noimage

    Ve Pistte De Lider Galatasaray

    Türkiye'nin spordaki dev markası Galatasaray, şimdi yarış pistlerinde de sarı kırmızı renkleri zirveye taşıyor. Dünyanın seçkin kulüplerinin katıldığı Superleague Formula'da ülkemizi temsil eden Galatasaray, Vallelunga'daki testlerde en iyi zamanı yaparak zirveye oturdu. İtalyan pilot Pier Guidi'nin kullandığı yarış arabamız, böylece Donington'da 30/31 Ağustos'ta koşulacak ilk etap öncesi en hızlı araç unvanını elde etti.

    İtalya'nın Vallelunga pistinde yapılan testlerin son gününde Pier Guidi, 1.22.798'lik dereceye ulaştı. Bu önemli performonsıyla yarış arabamızı 1. sıraya taşıyan Guidi, testlerin sona ermesinin ardından şunları söyledi:

    "Burada gerçekten her gün daha da geliştik. Yarış arabasını en üst düzeye taşımak için gerekli bilgiye sahip olduk. Barcelona'daki ilk testlerden sonra bu büyük bir adım. Yağ tüketimindeki bir sorunu çabucak hallettik. Bu arabayı kullanmayı çok sevdim! Frenleme olağanüstü, kullanımı da çok iyi. En iyi hissettiğim nokta ise çok iyi bir arabamız olması ve Superleague Formula öncesi çok iyi durumda olmamız."

    Superleague Formula
    Vallelunga 3. Test Günü Sonuçları

    1 GALATASARAY 1:22.798
    2 BORUSSIA DORTMUND 1:22.824
    3 AS ROMA 1:22.933
    4 AC MILAN 1:23.218
    5 FLAMENGO 1:24.237
    6 OLYMPIACOS 1:26.223
    7 FC Basel 1:26.223
    9 GLASGOW RANGERS 1:31.112
#11.08.2008 00:01 0 0 0