İntihar

Son güncelleme: 29.05.2013 16:35
  • bir kimsenin toplumsal ve ruhsal sebeplerin etkisi ile kendi hayatına son vermesi – hayata veda etmek – insanın kendisine yaptığı cinayet


    Kendini öldürmek anlamına gelen intihar, İslâm dininde kesinlikle yasaklanan büyük günahlardandır. Çünkü, başka bir insanı öldürmek ile kişinin kendisini öldürmesi arasında günah bakımından fark yoktur. Ayrıca, hayat, Yüce Allah’ın bize verdiği en büyük nimettir. İnsan dünyadaki kulluk görevini, bu nimet sayesinde yerine getirir. O hâlde intihar ederek, Allah’ın verdiği bu nimetin elden çıkmasına sebep olmak büyük bir cinayettir.

    İntihar, ümitsizliğin ve çaresizliğin dramatik bir sonucudur. Hayatta karşılaşılan sıkıntı ve problemleri birer sınav gören, inancının gereği Allah’a güvenip dayanan insan, asla ümitsizliğe, karamsarlığa düşmez. Sıkıntılara göğüs germek, acıya ve kedere karşı sabır göstermek, şartlar ne olursa olsun Allah’a olan inanç ve güveni yitirmemek Müslümanın temel karakteridir.

    İntihar etmek büyük günahlardan olmakla birlikte, intihar eden kişinin cenaze namazı kılınır. İntihar edenin affedilip affedilmeyeceğini Allah bilir.

    Diyanet Takvimi 2013
#29.05.2013 16:35 0 0 0