Yeşil Kahvenin Faydaları - 2

Son güncelleme: 30.05.2013 13:22
  • yeşil kahveyle zayıflama - yeşil kahve nasıl pişirilir - yeşil kahvenin özellikleri - yeşil kahve ile metabolizmanızı hızlandırın - green coffee
    Yeşil Kahvenin Nedir:

    Kafein maddesinin doğal deposu olan yeşil kahve metabolizma hızlandıran etkilere sahip olduğu için yarım saat
    içinde beyin faaliyetlerini hızlandırmaktadır. Yeşil kahvede bulunan kafein maddesinin metabolizma artırıcı etkisi 3 ile 5 saat arasında değişmekte halsizlik ve yorgunluğu da önlemektedir.

    Yeşil kahvenin faydaları ise işlenmemiş ve kavrulmamış olduğundan dolayı antioksidan maddeler bakımından daha zengindir.
    Vücuttaki yağ moleküllerini parçalar,vücudun bağışıklık sistemini korur.

    İki yönden de yeşil kahve zayıflama sağlayan yeşil kahve metabolizmayı hızlandırarak vücudun kalori harcamasına sebep olur,bir diğeri ise yeşil çay yaprağına göre 3 kat fazla antioksidan içerdiği için daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır.



    Yeşil Kahve Nasıl Pişirilir

    Yeşil kahvenin evde hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. Yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı kahve cezveye konulduktan sonra 180 ml sıcak su üzerine eklenir ve 4 dakika demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.



    Yeşil Kahve Nasıl İçilir

    Yeşil kahve sabah ve akşam olarak günde 2 kez içilebilir. Fazlası zararlı olacaktır. Yeşil kahve içerek zayıflayanların sayısı günden güne artmaktadır. Kullananlar çok memnun kalıyor ve zayıflamak isteyenlere tavsiye ediyor.



    Yeşil kahve zayıflatır mı?

    Yeşil kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinden 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır. Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için, faydalı etkilerini kaybetmemiştir.


    İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır. Bazal metabolizmayı hızlandırır. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır.



    Etkileri ve Kullanım Alanları:

    İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır. Bazal metabolizmayı hızlandırır. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Cinnamon (Tarçın)Tarçın (Cinnamomum), Defnegiller familyasından, Hindistan ve Sri Lanka orijinli bir ağaçtır. Yaprak dökmeyen, aromatik kokulu küçük bir ağaç olan tarçın, dünyanın en önemli baharatlarından ve bilinen en eski bitkilerdendir. Kullanılan kısmı, bitkinin sürgünlerinin kurutulmuş iç kabuğudur. Zengin bir lif kaynağıdır. Yüksek miktarda manganez içerir


    Yeşil çaydan sonra önümüzdeki on yıl içerisinde popüleritesini hızla artıracak yeni içeceklerden birisi de yeşil kahve olacak.
    Besin destekleri sektöründe antioksidan ve kilo verme desteği olarak sıkca karşımıza çıkmaya başlayan yeşil kahve kapsül ve ekstrelerinden sonra Nestle de ilk yeşil kahveli “green blend” kahveyi Amerika ve Avusturalya’da piyasaya sundu.


    Yeşil kahve tanelerini kavrulmadan önce öğütüp evde filtre kahve olarak hazırlamak mümkün.


    Antioksidan polifenollerce zengin yeşil taneler normal kahveye göre koku ve aroma yönünden çok daha fakir ancak lezzet şaşırtıcı derecede normal kahveye benziyor. Fincana uzandığınızda normal kahvenin sizi vuran kokusu yeşil kahvede yok. Renk daha sarı ve berrak. Bu alışılmışın dışında yeşil kahveden ilk yudumu almanızla beraber fincanı rahatca bitirebileceğinizi düşünüyorsunuz. İçimi yeşil çaydan çok çok daha kolay ve keyifli. O nedenle yeşil çaydan daha hızlı popüler olacağını düşünmek hatalı olmaz.


    Yeşil kahve tanelerinin form koruyan, mineralce zengin ve antioksidan faydalarından yararlanmak için filtre sıcak yeşil kahve şuan için en pratik seçim.


    Ben yeşil arabica tanelerini öğütüp yeşil sıcak bir içeceğe dönüştürdüm. Yeşil taneleri kakule veya defne yaprağı ile beraber öğütüp hazırlamak lezzet uyumu sağlar ve sağlık faydalarını artırır.

    alıntı
#30.05.2013 13:22 0 0 0