Mehmet Baykan'dan Görme Engellilere Destek

Son güncelleme: 11.06.2013 08:35
  • Engelli Haberleri - Görme Engelli Haberleri - Engelli Yardımları - Engelli Yardımları Hakkında

    Spor Genel Müdürü (SGM) Mehmet Baykan, Çankaya Belediyesi ile Orduspor arasında yapılan B1 görme engelliler futbol maçını izledi.

    Ankaragücü Tandoğan Tesisleri'ndeki maçta Baykan'a, Çankaya Belediye Başkan Bülent Tanık ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Abdullah Çetin eşlik etti.

    Baykan, Çankaya Belediyesi'nin 2-0 kazandığı karşılaşmanın devre arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin kale arkasından gelen bir futbol taraftarı olduğunu belirterek, yıllar öncesinin heyecanını hissettiğini söyledi.

    Görme Engelliler Futbol Ligi'ni başlatanlara teşekkür eden Baykan, "Gönlüyle mücadele eden arkadaşlarımızın ortaya koydukları futbolu desteklememiz gerekiyor. Bu lig önemli yatırımlar yapılarak genişletilecek. Ligin öncelikle isim sponsoru olacak" dedi.

    Çankaya Belediyesi Başkanı Tanık ise eski bir kaleci olarak, gören bir kaleciye görmeyen futbolcunun gol atmasının zor olacağını kestirebildiğini ifade etti.

    Sporcuları ve lige gönül veren yöneticileri kutlayan Tanık, "Engellileri, hayatın her alanında her işi yapabilir olarak algılamamız ve onlara hak ettikleri eşit davranışı sergilememiz gerekiyor" diye konuştu.

    GESF Başkanı Çetin de ligin görme engelliler açısından milat olduğunu vurguladı.
#11.06.2013 08:35 0 0 0