Malzemeler: - 6 orta boy patates,
- 100 gr. margarin,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 5 adet yumurta,
- 1 çay bardağı irmik,
- 200 gr. çekilmiş ceviz,
- 1 paket kasantma tozu.

Kreması için:
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 4 yemek kaşığı elma püresi,
- 4 yemek kaşığı tozşeker.


Yapılışı:
Patatesleri kabukları ile haşlayın. Soğuduktan sonra soyun. İnce rendeleyin. Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederk karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökerek 180°C ısıtılmış fırında pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Elma püresini hazırlamak için elmayı rendeleyip, şekerle birlikte pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Tarçını, soğumuş elma püresini karıştırıp, kekin üzerine sürün. Soğuk servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 367
favori
like
share
Serendipity Tarih: 18.06.2007 12:09
güzel paylaşımların için teşekkürler su perisi
kanatsızmelek Tarih: 14.05.2007 13:27
çok hoş bişeye benziyo...teşekkürler su-perisi..
BoardBeLasi Tarih: 12.05.2007 16:52
[COLOR=orangered]Ellerine Saglik Su Perisi
eskitoprak Tarih: 11.05.2007 12:46
bilgiler icin tesekkurler
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:55
emeğine sağlık teşekkürler
fikret336 Tarih: 07.04.2007 00:41
canım cekti