Osmanlı Salatası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:37
  • Malzemeler
    400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
    Yarım bağ ince doğranmış taze nane (kuru nane de kullanılabilir)
    10 adet ince kibrit biçimi doğranmış kuru kayısı
    1 adet ince doğranmış orta boy domates
    1 adet ince, doğranmış cuşka biber
    1 çorba kaşığı tuz
    Sosu için
    1 adet haşlanmış ve 6 eşit parçaya bölünmüş yumurta
    2 adet limon
    1 kahve fincanı sıvı yağ

    Yemeğin Yapilisi
    Beyaz lahanayı bir kabın içine yerleştirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yoğururcasma yoğurun. Suyu çıkınca beş dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla yıkayıp suyunu sıkın. Bir başka salata kasesine koyun.
    Ve sırası ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayısıyı, limon suyunu ve sıvı yağı ilave ederek karıştırın.
    Bu işlem bittikten sonra salatayı servis tabaklarına alıp yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
#07.04.2007 14:28 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:46 0 0 0
  • yaw okurken insanın ağzı sulanıyor inanki
    ellerine sağlık SU-PERISI
#04.07.2007 09:47 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:37 0 0 0