LG imzalı işlemciler ne zaman geliyor?

Son güncelleme: 18.06.2013 12:13
  • LG imzalı işlemciler ne zaman geliyor?

    Son zamanlarda akıllı telefon pazarında LG tarafından oldukça büyük atılımlara şahit olduk. Bunlardan biride Google'ın telefonu Nexus 4 oldu. Güney Kore'li teknoloji devi LG'nin son büyük bombası da, LG imzasını taşıyan mobil işlemciler olacağı yönünde söylentiler bulunuyor.

    LG firması, geliştirdiği tüketici elektroniği ürünlerinde TSMC tarafından üretilen yongaları kullanıyor. Şirket akıllı telefonlarında ise Qualcomm ile çalışıyor ancak görünen o ki bu durumu değiştirmek istiyor.

    noimageİddialara göre 900 kişilik bir ekip ile kendi işlemcilerini tasarlamak adına çalışan LG, ilk ürününü de CES 2013 kapsamında tanıtabilir. Şirketin üreteceği ilk işlemcilerini ise HDTV'lerde kullanılacağı söyleniyor.
    Aslında LG Nisan 2011'de yayınlanan bir basın bülteni ile ARM Cortex A15 işlemci ve ARM Mali-T604 GPU için lisans satın aldığını ilan etmişti. Yani bu haber çokta yeni sayılmıyor. Ancak o tarihten bu yana bu konuda LG tarafından bir atılım yapılmamıştı.
    LG, yapacağı işlemcilerle pazarda AMOLED ekranlar nedeniyle arası kötü olan Samsung'a da en büyük rakip olacak. 2013 yılında Exynos 5250 kod adlı işlemcisini de Samsung firması pazara sunacak..
#18.06.2013 12:13 0 0 0