Yağın, C vitamininin kanseri önleyen özelliklerini midede etkisiz hale getirebileceği ortaya çıktı.

İngiliz araştırmacılar, C vitamininin, besinler ve salyanın mide asidiyle karışmasıyla ortaya çıkan, kansere yol açan potansiyel bileşikleri ortadan kaldırdığını, ancak bu karışıma yağ eklendiğinde, vitaminin bu özelliğinin geçersiz kaldığını bildirdi.

Glasgow Üniversitesinde görevli bilim adamlarının laboratuvar ortamında yaptığı araştırmanın sonuçlarının, belli başlı mide kanserleriyle beslenme biçimi arasındaki bağlantıları göstereceği belirtildi.

Bilim adamları, tükürükte bulunan ve nitrattan gelen nitröz asidi tuzunun mide kanserini tetikleyebileceğinin sanıldığını kaydetti.

C vitamini gibi antioksidanların ise bu oluşumu engellediği, ancak yağın devreye girmesiyle bu özelliğini yitirdiği belirtildi.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 463
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.04.2007 09:08
teşekkürler özlem