Malzemeler:

4 su bardağı süt
500 gr çilek
4 yumurta
1 kahve fincanı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı hazır frambuaz sosu
1 paket çilekli toz jöle
Birkaç nane yaprağı

Hazırlanışı:
* Süslemek için birkaç çileği ayırıp kalanı robotta püre halinde ezin.

* Derin bir tencerede yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, toz jöle, nişasta ve tozşeker ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çilek püresini ilave edip karıştırmaya devam edin ve 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.

* Karışımı derin bir cam kalıba döküp buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirip alın. Frambuaz sosunu tatlının üzerine ip gibi akıtarak gezdirin. Ayırdığınız çilekleri dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:44
tşkler su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:35
saol su-perisi eline saglık
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:57
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:46
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
YuReGi_GuZeLiM Tarih: 11.04.2007 15:07
Ellerine saglik güzelim ....)))