Malzemeler
3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemeğin Yapilisi
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin. Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.
Ateşi iyice kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. ılık olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
COCO Tarih: 29.03.2008 20:01
Bu tatlilar iyi kilo aldirir.:6:
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:42
ellerine saglık tarif için saol ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:38
paylasımın ıcın saol su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:53
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:49
bunlar süper ya
bilgiler için teşekkürler...
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:42
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
nuray55 Tarih: 19.04.2007 10:02
paylaşım için teşekkürler