Pratik Ev Temizliği Bilgileri

Son güncelleme: 03.07.2013 02:06
  • ev temizliği iile ilgili bir kaç bilgi - küf lekeleri nasıl çıkar - cam sehpaların temizliği - camdaki yağmur lekeleri nasıl çıkarYaşadığınız evlerin içerisinde sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmeniz için kuşkusuz en önemli kriterlerden birisi evin temizlik seviyesidir. Bu yazıda ev temizliği ile ilgili basit püf noktaları vereceğiz.

    Bu püf noktaları farklı konularla alakalı olmakla beraber aslında önemli sorunların çözümünde size faydalı olabilirler. Ev temizliğinde temel sorunlara nazaran küçük gibi gözüken ancak temizliği konusunda ev sahibine nasıl hareket etmesi gerektiğini sorgulatan kirler çok büyük problemler yaşatabilirler. Bunlarla ilgili farklı birkaç örnek verebilirsek :

    Küf lekesi gerçekten çok zor çıkan bir lekedir. Küf lekesi ile mücadelede en büyük çözüm gliserindir. Gliserini küf lekesi olan bölgeye döktükten sonra eğer eski bir küf lekesi ise yaklaşık on beş dakika kadar bekletiliyor. Sonrasında ister çitileyin isterseniz makineye atın. Eğer küf lekesi çok yeni ise gliserin döktüğümüz bez ile hemen siliyoruz.

    Kırılan camları elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Eğer elektrik süpürgesi kullanmayıp da elinizle topladığınız zaman küçük parçalar kalacaktır. O küçük parçaları da ıslak bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Bu temizlik sırasında yalın ayak olmamaya ve elinizi yaralamamaya dikkat ediniz.

    Evinizdeki vitrin camlarınız ya da cam sehpalarınız varsa onları temizlemek için cam bezlerini kullanabilirisiniz. Daha iyi bir temizlik için kesinlikle pamuksuz olan bezleri tercih etmeniz gerekir.

    Yağmurlu havalarda cama vuran yağmur damlaları daha sonra camınızda iz yapmaktadır. bunu önlemek için camınızı sildikten sonra bir beze gliserin döktükten sonra o bezle camınızı tekrar siliyorsunuz. Camınızın temiz görünmesi için silerken camın her bölgesine ulaştığınızdan emin olmalısınız.

    alıntı
#03.07.2013 02:06 0 0 0