Sirkeli Patates Salatası

Son güncelleme: 25.08.2007 15:16
  • Malzemeler
    650 gr. Küçük Patates
    300 ml. Et Suyu
    Tuz
    2 Demet Taze Soğan
    1 Adet Yapraklarıyle Birlikte Kereviz
    2 Adet Soğan
    2 Yemek Kaşığı Tane Hardal
    50 gr Tereyağı
    2 Yemek Kaşığı Sirke
    1 Adet Ekşi Kırmızı Elma
    3 Yemek Kaşığı Limon Suyu

    Yemeğin Yapilisi
    Patatesleri kabukları ile başlayın, soğuk suya tutun, sıcakken soyup ince ince dilimleyin. Et suyunu kaynatın, dilimlenmiş patatesleri içine koyup dağılmayacak şekilde karıştırın. Tuz koyup 15 dakika dinlendirin.
    Taze soğanları ayıklayın, yeşil uçlannı bir kenara ayırıp beyaz kısımlarını küçük küçük kesin. Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Yeşil yaprakları koparıp bir kenara koyun. Soğanları soyup çok ince kıyın. Karabiber değirmeninde 1 yemek kaşığı tane hardalı üğütün.
    Patatesleri susun içinden süzüp çıkarın. Sosu saklayın:
    Tereyağını eritin, soğan, tane hardal ve çekilmiş hardalı 5 dakika yağda kavurun. Sirke ve et suyunu katın. Patateslerin üzerine düküp kanştırın. 15 dakika sosunu çekmesi için bekletin.
    Bu arada elmayı kabuğuyla birlikte ince ince doğrayıp kalan limon suyu ile karıştırın. Elma, kereviz ve soğanları patates salatasına karıştırın. Kereviz yaprakları ve soğanın yeşil uçlarını üzerine serpip ılık servis yapın.
#12.04.2007 11:46 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:44 0 0 0
  • teşekkürler SU-PERISI
#04.07.2007 09:48 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 15:16 0 0 0