Krem Şantili Kabak

Son güncelleme: 13.04.2007 17:12
  • Malzemeler
    1 kg kabak
    3 adet yumurta
    200 gr krem şanti
    250 gr beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu

    Yemeğin Yapilisi
    Kabakların, kabuklarını kazıyın. Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin. Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin.
    Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın.
    Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün. Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.
#13.04.2007 17:12 0 0 0