MALZEMELER
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
1,5 su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
1 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Düdüklü tencereye eti yıkayıp koyun. Yarısına yakınına kadar su ekleyin ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Güvece yağı koyun, soğanı küp küp doğrayın ve yağa ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Arpa şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Pişen etleri ekleyin, tuzunu atın. Etin suyundan 2 su bardağı da ilave ettikten sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Domatesi küçük küçük doğrayarak en üstünü ekleyin. Sıcak fırına sürün ve domatesler kızarıncaya kadar bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1878
favori
like
share