Hamilelik sırasında annenin yediği elmanın, bebeği astımdan koruyabildiği belirlendi. Hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığı da tesbit edildi.

Utrecht Üniversitesi'nden S. M. Willers'ın yazarlığını yaptığı araştırmada, 5 yaşlarına geldiklerinde 145 çocuğun astıma yakalandığı görüldü.

Thorax dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıdanın elma olduğu tespit edildi.

Anneleri haftada 4'den fazla elma yiyen çocukların astıma yakalanma riskinin, haftada hiç ya da bir elma yiyen annelerin çocuklarından yüzde 53 daha az olduğu gözlendi.

Araştırma ayrıca, hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi. Haftada bir kez ya da daha fazla balık tüketen gebelerin gebelerin çocuklarında, diğerleriyle kıyaslandığında egzama riskinin yüzde 43 daha az olduğu belirtildi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 478
favori
like
share
ozlems_o Tarih: 16.04.2007 18:21
alma her zamna vazgeçilmez olmalı çok faydalı

teşekkürler su perisi