Malzemeler:

5 su bardağı un
5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

1. Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin. Tuz, karbonatı ekleyin ve ortasını havuz gibi açın.

2. Yumurtayı kırın ve dolu dolu 5 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin.

3. Bütün malzemeleri iyice yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin. Elinizle kalın bir rulo yapın ve 5 parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın.

4. Unlanmış bıçakla istediğiniz büyüklükte karelere bölün.

5. Tavaya yaklaşık 1-1.5 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızgın sıvıyağda hamurları kızartın. Ocak orta seviyede açık olacak, yoksa hamurlar pişmeden kızarır. Hatta yağ çok kızarsa ocağı kısıp devam edebilirsiniz. Sonra tekrar orta seviyeye getirirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:01
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...